You are currently viewing Uplifting Ministry
Foto: Kyle Price

Uplifting Ministry

  • Post author:

En uges frivilligt arbejde ved Uplifting Ministry var en kæmpe oplevelse. Det var fascinerende at opleve hvordan organisationen fungerer samt at opleve børnenes nærvær samt at få lov til at tale med dem og være sammen med dem under deres forhold. De var enormt tillidsfulde og nysgerrige. Flere krammede første gang de så mig og de var alle rigtig søde. I Uplifting Ministry har de faste dage, med forskellige aktiviteter. Mest for de sponsorerede børn, men også for alle andre børn og unge i Guazacapán. For eksempel har de filmaften to gange om ugen. Et gratis tilbud, hvor unge kan komme i “biografen” og formålet er at skabe et fællesskab og et sted hvor de unge kan være, så de ikke skal hænge ud på gaderne om aftenen, hvor det er farligt for dem.

I løbet af min uge i Uplifting Ministry stod jeg også for noget undervisning undervejs og lærte dem noget body percussion samt forståelsen for rytme, puls og taktslag. Jeg mødte børn og unge mellem 3 og 18 år mens jeg var i Guazacapán og en ung fyr på 18, som havde spillet trommer i et par år kom hen til mig og sagde, at han havde aldrig oplevet at få musikundervisning på den måde før, og at han syntes det havde været utroligt spændende og sjovt at opleve min måde at undervise på. Han fortalte, at han altid har modtaget musikundervisning siddende ved et bord og taget taget noter i sit hæfte mens en musiklærer forklarede tingene.

Foto: Kyle Price

 

Foto: Kyle Price

 

Hvor befandt jeg mig: I Guazacapán i Uplifting Ministry

Hvem mødte jeg: Marvin på 28, som arbejder på stedet i genbrugsbutikken og som er ansvarlig for al det administrative. Jeg mødte Gladis på 34, som står for al rengøring, fodring af hundene, indkøb og laver mad samt vasker tøj (uden vaskemaksine). Jeg mødte Jakeline på 10, som var storesøster til fire søskende og som boede på den anden side af vejen. Og jeg mødte alle de andre børn og unge, som kom i Uplifting Ministry.

Hvad overraskede: At opleve Davids viljestyrke omkring børnene og stedet samt hvordan børnene befandt sig i Uplifting Ministry, trygge og glade, som var det deres hjem.

Hvad skal man huske på: At der er masser af steder, hvor der er behov for hjælpende hænder og at Uplifting Ministry blot er ét sted ud af mange muligheder. Man skal huske på, at hvis man investerer en uge af ens liv sådan et sted, så er det mere end guld værd for både stedet og menneskene sådan et sted.

Skriv et svar