You are currently viewing Turen fra Antigua til Semuc Champey og Greengo’s Hotel

Turen fra Antigua til Semuc Champey og Greengo’s Hotel

  • Post author:

Varighed: 10,5 time i alt

Start og slut: 08:00-18:30

08:00 – Bliver hentet på min adresse i Antigua. En stor shuttle med plads til 25, men vi endte med at være 8 passagerer. 

08:45 – Første stop var udenfor Antigua på vej mod Guatemala City ved en tankstation. (Tid til kaffe).

09:55 – Vi kører udenom Guatemala City og der var en del trafik.

11:30 – Andet stop. Tid til at besøge toilettet samt købe forsyninger.

14:00 – Vi ankommer til Cobán. Tid til frokost samt bytte shuttle bus. (Jeg bestilte en clubsandwich med pommes frites samt en mineralvand for Q 50 = 44 DKK) Der var for meget mad til mig, så jeg fik halvdelen af min sandwich med mig til resten af køreturen.

15:20 – Shuttle kører fra Cobán mod Lanquín med nye og andre rejsende.

 

17:30 – Ankommer til Lanquín. Her var der mange som spurgte, hvilke hoteller og steder vi skulle bo, så vi kunne blive fordelt i de rigtige pick ups, sammen med de andre rejsende, som var ankommet i andre shuttles. Vores pick up var en mini lastbil med bænke bag på ladet.

18:00 – Pick up forlader Lanquín og kører til Chicanutz, hvor Greengo’s Hotel befinder sig og hvor jeg havde booket de første tre nætter. Vi var 9 i denne pick up, med 6 forskellige nationaliteter. Det var en meget bumlende tur og ret anstrengende for kroppen, især ryggen. Selve køreturen var utrolig smuk, da vi kørte den sidste del af turen mens der var solnedgang.

18:30 – Vi ankommer til Greengo’s Hotel, da det næsten var blevet mørkt. 

 

OBS:  Når man bliver sat af pick up’en ved Greengo’s Hotel skal man gå (op og ned) ad en længere sti, fra selve vejen af til receptionen. Efterfølgende skal man også gå på en del trapper for at komme til sit værelse. – Så er du dårligt gående, så er det ikke Greengo’s Hotel du skal vælge.

Endnu en OBS: Der er ingen wifi på stedet mellem kl. 19:30 til 07:00 om morgen næste dag, da man ønsker at folk skal tale sammen og “be social” hvilket sjovt nok, også er koden til Internettet. Og Internetforbindelsen er generelt meget ustabilt, så det er ikke stedet eller området, hvor man ringer over nettet, downloader eller oplader en masse.

Og endnu mere OBS: Der er ingen elektricitet på Greengo’s mellem kl. 12:00-16:00, hvilket betyder at man kan ikke få opladet diverse apparater i det tidsrum og heller ej få lys eller luft (da ventilatorerne fx på værelserne kører på strøm). Velkommen til livet i bjergene og langt væk fra alt og alle. Og velkommen til en dal med meget høj luftfugtighed.

Pris: 

Overnatning på Greengo’s Hotel for 3 nætter i blandet sovesal med ni senge = Q 105 (92 DKK) Det vil sige 30,66 DKK i døgnet. Der er 70 % rabat på dette hotel frem til 1. juli 2019, da de er ved at bygge deres volleyballbane om til en swimmingpool og der er en del byggerod og larm i løbet af dagen.

Hvad er et must til en lang køretur:

Det kan være vanskeligt at læse i en bog, på en bumlende køretur, så jeg anbefaler at du har downloadet nogle podcast og lydbøger på din smartphone samt medbringer en trøje, som du enten kan rulle sammen og benytte som pude, eller som du kan tage over dig, hvis aircondition i shuttlen bliver for kold.

: Opladet og opdateret smartphone, høretelefoner samt en trøje.

Hvad er et must, når du ankommer til Semuc Champey og omegn:

Der er mange fluer og flyvende insekter og der er varmt. Der er høj luftfugtighed, så ens krop er fugtig og klam. Du skal huske du befinder dig i en del i bjergområde og der er ikke asfalterede veje eller gode stier. Jeg anbefaler derfor: Myggespray og ‘after bite’ creme, tyndt og let tøj samt gode sko, som sidder fast på fødderne.

Hvad overraskede:

At landskabet forandrede sig så markant efterhånden på køreturen fra Antigua til Semuc Champey. Især efter Cobán var det ret tydeligt og meget smukt. Og det overraskede også, at luftfugtigheden var så høj.

Hvad skal man være opmærksom på mht til Greengo’s Hotel:

At der er ombygning og byggerod frem til 1. juli ca. så der er en del larm, men at du til gengæld kan bo ret billigt og kun 15 minutters gang fra selve Semuc Champeys indgang.

Hvad ellers?

Greengo’s Hotel har et ‘klippekort-koncept’ hvilket betyder, at man betaler et beløb for et kort og så afleverer man dette kort, hver gang man vil bestille noget. På den måde er man fri for at gå rundt med taske og kontanter. Får du ikke brugt hele kortet, inden du rejser, så får du det resterende beløb retur.

Man kan desuden få vasket sit tøj for Q 10 pr. pund.

Stedet tilbyder gratis fredagsudflugt “for de heldige” og de har også shuttle service til andre steder i Guatemala, så man kan komme derfra igen.

Ejeren af Greengo’s gør meget for landsbyerne og deres befolkning og han brænder for at gøre livet bedre for alle de lokale i dette bjergområde.

 

Har du også taget turen fra Antigua til Semuc Champey?
Hvad gjorde DU dig for erfaringer? Hvilke råd og tips kan DU dele med andre rejsende? – Skriv og del gerne her i kommentarfeltet nedenfor.

Tak 🙂

Skriv et svar