You are currently viewing Tronerne og optogene

Tronerne og optogene

  • Post author:

Helgenfigurer bæres rundt og vises frem i gaderne og bæres på skuldrene i perioder på op til atten timer. I Antigua varer en “almindelig” procession i ca. 12 timer. Der er totalt styr på hvornår der er udskiftning af bærere og hvor de skal stå i forhold til deres højde osv. (Flere uger inden optogene begyndte var der mulighed for at skrive sig op i menighederne og i kirkerne, for at bære og hjælpe til i processionerne, hvilket for nogen er en stor ære).

I Spanien er det meget normalt at der er ben/pæle under tronerne, som helgenfigurerne står på. Når bærerne så hører den velkendte lyd på klokken, så ved bærerne, at det er tid til at holde stille og hvile skuldrene, indtil klokken lyder igen. – Her i Antigua har tronerne ingen ben. Der er derfor mange bærere, som er ansvarlige for at være klar det rigtige sted på det rette tidspunkt, så der kan blive skiftet turnus i løbet af en procession. Optogene varer også umenneskelig langt tid, så det er forståeligt, at der er behov for udskiftning. Nogle af de troner jeg har set ind til nu er over 25 meter lange, så jeg kan godt forstå at der skal mange til for at bære og løfte samt til at udskifte.

Gennem hele optogsruten spiller ​​musikalske orkestre, der udfører begravelse eller festlige marches. Musikerne ledsages af hjælpere, som går med i optoget, som sørger for at musikerne har lys, efter solen er gået ned, så de kan se deres noder osv. Alle som deltager i optogene ved hvad deres rolle er og hvilket ansvar de har.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Video”][/siteorigin_widget]

Skriv et svar