You are currently viewing Traditioner og deres betydning

Traditioner og deres betydning

  • Post author:
Hvert land har hver deres traditioner og måder at gøre tingene på og det er noget af det som fascinerer mig allermest som rejsende, når jeg kommer rundt. – Jeg er selv vokset op med (og i) to kulturer og i en tidlig alder lærte jeg hvor forskellige disse to lande er, trods de kun 3000 kilometer der er i mellem dem. Min mor har også altid slæbt mig med rundt og rejst i mange lande som barn, så det har altid været ret naturligt for mig at møde nye mennesker med anderledes kulturer. Traditioner, højtider og kulturelle begivenheder fejres så individuelt og der er derfor ikke kun én rigtig måde af fejre traditioner på for mig. Måske har nogen den følelse og mening, at deres kultur og måde at gøre tingene på er den mest rigtige, fordi de simpelthen er ignorante og uvidne omkring andre samfund og ikke har lært at tingene kan være anderledes andre steder. Det er måske derfor vi kommer til at dømme og fordømme hinanden?
Mange siger ofte: ”Sådan gør vi i vores familie! ”. Men hvorfor gør vi sådan?
Traditioner kan være med til at forbinde generationer og opretholde kontinuiteten mellem fortid og nutid. Det er blandt andet nogle af de ting jeg især oplever og elsker ved min spanske del af familien. Der er sammenhørighed og fællesskab omkring fejringen af noget og et helt samfund mødes og fejrer sammen. Det er noget jeg savner meget, når jeg befinder mig i Danmark. Der har vi skam også traditioner, men vi fejrer dem blot på en andre måder og med nærmeste familie i hjemmene.
Og efter at have været i Guatemala i næsten et halvt år nu, har jeg oplevet, hvor forskelligt tingene gøres på her og jeg har haft fornøjelsen af at opleve nogle af guatemalanernes højtider. Men samtidigt ligner det faktisk en del Spanien på mange måder og jeg går ud fra, at det er katolicismen som sætter sit præg, uanset hvor i verden man befinder sig, så er der nogle ligheder.
Traditioner kan både være religiøse eller historiske, og når man er langt væk hjemme fra, kan traditioner pludselig blive meget vigtige for en. I hvert fald for mig, fordi man er mere alene og ikke har sine nærmeste at dele det med.
Selv i de mindste landsbyer har man sine små særheder og ritualer og i Guatemala er der masser af normer, ritualer, traditioner og fejringer. Særligt i Antigua har de mange traditioner og flertallet er meget religiøse og byen er allermest kendt for måden at fejre fasteperioden og selve påskeugen på. – Læs med i næste blogindlæg om Antiguas påskeforberedelser.

 

Hvilke traditioner har DU arvet fra forrige generationer i din familie?

Hvilken betydning har traditioner for DIG?

Influerer religionen på traditionerne i din familie?

Del gerne her nedenfor i kommentarfeltet. – Tak.

Skriv et svar