You are currently viewing Spis alene og nyd det

Spis alene og nyd det

  • Post author:

Middag alene mens du rejser som solorejsende kan være en stor udfordring, især hvis man ikke har erfaring med det. Det kan virke provokerende og skræmmende, men her er et par tips til, hvordan man spiser alene, uden at det behøver at føles utrygt.

Her er 7 gode råd, når du skal spise alene som solorejsende

1. Find et stamsted.

På den måde bliver du et kendt ansigt for personalet, og de vil ofte begynde at tale og spørge mere til hvem du er og hvorfor du rejser osv. Personalet kan tilmed give dig gode råd, da de ofte er lokale og kender området du befinder dig i.

2. Vælg dit restaurantbesøg ved middagstid

Nogle restauranter er billigere midt på dagen, da de tilbyder frokostmenuer og har særlige tilbud. Ved at være på restaurant om dagen i stedet for om aftenen, så er der mere lys, hvilket er mere sikkert og du undgår at sidde blandt forelskede par som har romantiske middags-dates, hvilket kan gøre hele middagsoplevelsen endnu mere “solo” og alene-agtig.

3. Spis i baren

Ved at sidde i baren og spise fremfor ved et bord, bliver det mindre formelt og det tillader at andre fremmede kan komme og sætte sig ved siden af dig. Sidder du ved et lille bord, så kan det indikere, at du ikke kan (vil) have middag med andre.

4. Vær nysgerrig og åben

Selvom man ankommer alene, så kan man sagtens falde i snak med andre. Alle tricks gælder som solorejsende. Du kan låne salt og peber ved nabobordet, spørge nogle andre om de ved hvor du kan finde toilettet, være modig og give komplimenter til andre, fx den flotte bluse damen har på og spørge om det er en hun har købt i byen, eller small-talk i en kø mens man venter på betaling osv.

5. Vær kritisk og mærk efter

Du skal selvfølgelig altid være påpasselig og mærke efter med dig selv, om der er nogle mennesker du ikke bør eller vil snakke med. Brug din sunde fornuft. Befinder du dig i en situation, hvor nogle bliver for nærgående eller stiller for intime spørgsmål omkring, hvorfor du sidder dér og om du er alene osv. (Hvilket ikke kommer andre ved) – så lyv. Som jeg skrev ovenfor; Alle tricks gælder når du er solorejsende og din sikkerhed er vigtigst fremfor alt. Du kan evt. have en ring i lommen, som du hurtigt kan tage på og høfligt forklare “at du er gift” eller fortæl at du sidder og venter på din kæreste, som kommer om et øjeblik.

6. Giv tydelige tegn

Når du sidder ved dit bord og venter på din mad, så placer dit kamera, din notesbog, eller dit bykort, som indikerer at du er turist. På den måde kan andre turister se, at du er “en af dem” og det gør det lettere at falde i snak og dele rejseerfaringer. Og ved at placere nogle bestemte ting på bordet, kan det frembringe noget opmærksomhed hos andre og det kan give en anledning til at falde i snak om noget af det du har på bordet og som optager dig. (En bestemt roman, en ting du har købt eller lignende).

7. Medbring en bog

Det kan virke decideret beroligende at sidde med en bog alene i en restaurant mens man venter på sin mad. På den måde er man ikke så “udstillet” og folk kan se at man er optaget af noget og bevidst har valgt at sidde dér alene i ro. Måske har restauranten wifi og så kan du jo passende undersøge og research noget mere om den by og det sted du befinder dig. Og når du har læst om nogle områder eller steder, så giver det god anledning til at spørge nogle i restauranten om de kender de steder eller har nogle gode råd.

Skriv et svar