You are currently viewing Santo Domingo del Cerro

Santo Domingo del Cerro

  • Post author:

Stedet er en del af det kulturelle kompleks, der tilbydes af Hotel Museo Casa Santo Domingo i Antigua i Guatemala. Det er i virkeligheden et stort (og dyrt) hotel i Antigua, men de har også mange typer af udstillinger på forskellige museer. Alle kan komme og besøge museerne mod betaling. Fra selve hotellet kan man tage en gratis shuttle/mini-bus op til toppen af et bjerg, dvs 500 meter over Antigua by og den kører hver 20 min (siges det), men jeg ventede altså 50 min. Måske fordi det var lavsæson. Jeg ved det ikke. Men ventetiden gjorde bare, at jeg kunne kigge på de forbipasserende og pludselig kom der også et begravelsesoptog forbi, hvor al trafik stoppede. 

Selve turen til Santo Domingo del Cerro tager ca 15 min og på ruten op til selve stedet kører man af en brostensbelagt gade med kunst og udstillinger langs vejen. Man kan jo fx tage shuttle op og gå ned, så man får det hele med. Jeg tog dog shuttle både op og ned, for jeg var der om eftermiddagen og så solnedgangen fra toppen, og ville ikke gå ned mens det var mørkt.

Den bedste definition jeg kan komme på, for at beskrive dette område er “Et udendørs kunstgalleri og kulturpark”. Og det er helt gratis og et besøg værd, når man er i Antigua.

Her er masser at lave og se og man kan sagtens få nogle timer til at gå her. Desuden er der frodige grønne områder, hvor man kan slappe af i skyggen og bare nyde den fantastiske udsigt.

Kulturparken byder på skulpturer, malerier, figurer og gallerier. Der er noget at se på overalt, både i græsset, i buske og i træerne. Der er desuden et stort bur med masser af fugle, som skratter op, når man nærmer sig.

Og skulle man gå hen og blive sulten eller tørstig, så finder man dér på toppen restauranten “El Tenedor del Cerro”, hvor de har god mad, billige drinks og en eminent udsigt til Antigua og vulkaner. Restauranten har skulpturen af en gigantisk gaffel, som er seks meter høj. (Tenedor på spansk betyder gaffel). Det var fantastisk at sidde der og nyde eftermiddagen og aftensolen. Udsigten med vulkanerne og skyerne var SÅ smukke. Jeg nød en Gin Tonic mens jeg så solnedgang, og havde en forventning om, at det sikkert ville blive dyrt sådan et sted, men til min store overraskelse, så kostede en GinTonic med Bombay saphire 38 Q (32 DKK / 5 $)

 

Hvor befandt jeg mig: Santo Domingo del Cerro (kulturpark) 500 meter over Antigua by

Hvem mødte jeg: Jeg mødte denne lille fyr. Så lille og blød, men desværre var den død, så jeg lagde den et sted blandt blomsterne, så den kunne få fred.

Hvad overraskede: At der findes sådan et inspirerende område med så meget kunst, som er helt gratis.

Hvad skal man huske på: At tage der op tidligere på dagen end hvad jeg gjorde, så man har bedre tid til at se det hele og også tid til at besøge restaurenten

Skriv et svar