You are currently viewing San Salvador – Centrum

San Salvador – Centrum

  • Post author:

“El” og “San” Salvador. Navne som minder meget om hinanden. På spansk betyder “El Salvador” “Frelseren”. Og Hovedstadens navn “San Salvador” betyder “Den hellige frelser”. 

San Salvador er en stor by med masser af liv, trafik, larm, kabler, bevægelse og fastfoodrestauranter. Det er Mellemamerikas næststørste by med ca. 570.000 indbyggere og hovedstaden er omringet af smuk natur, bjerge og grønne skovfyldte vulkaner. 

For få år siden blev byens centrum færdigrenoveret og er en stor kontrast til resten af hovedstaden som egentlig ikke er ret køn og som domineres af larm og bilos samt kæmpe farverige reklamer. I centrum findes der nu fine belyste og hyggelige gågader, moderne pladser med bænke og cykelstativer og det er tydeligt, at det er et område, hvor folk kan lide at være. Belysningen har forbedret sikkerheden og de mange nye træer og planter har gjort Plaza Barrios rigtig hyggelig og stemningsfuld. Også om aftenen. 

Katedralen Metropolitana

I centrum findes der et stort marked (Mercado Central) som er typisk latinamerikansk, hvor der sælges grøntasger, tøj og kyllinger og masser af folkklore. Man finder også nationalteateret, som er dekoreret i fløjl og har et loftmaleri der stammer fra Østrig. (Det mindede mig faktisk ret meget om det Kongelige Teater i København). Man finder også den meget specielle kirke “El Rosario”, med sine farverige glasvinduer samt katedralen Metropolitana, hvor ærkebiskoppen Oscar Romero er begravet i en krypt under selve kirken. 

Man kan sagtens få en dag til at gå med at gå rundt i San Salvadors centrum og besøge kirkerne, sidde på pladserne og iagttage bylivet samt besøge nogle af de lokale butikker og måske spise en af de klassiske “pupusas” til frokost. Læs mere om hvad pupusas er i en af de kommende indlæg.

 

Hvor befandt jeg mig: San Salvador – El Salvadors hovedstad i centrum.

Hvem mødte jeg: Fidel, som jeg fulgtes med og som er underviser på universitetet i San Salvador.

Hvad overraskede: At centrum var så moderne og flot, sammenlignet med resten af hovedstaden. At der var så stor kontrast.

Hvad skal man huske på: At man befinder sig i en storby med mange forskellige typer af mennesker, og at der også er mange stakler og folk som tigger rundt omkring i gaderne.

Skriv et svar