You are currently viewing San Cristóbal de las Casas

San Cristóbal de las Casas

  • Post author:

‘San Cristobal’, som byen omtales i daglig tale, har ca. 122.000 indbyggere og er placeret i 2100 meters højde, fra havets overflade i “Sierra Madre-bjergene”. Det kan skam godt mærkes, at byen er placeret i bjergene, grundet det tempererede klima om dagen, og når solen er gået ned, er der decideret koldt. Overalt i byen sælges der derfor trøjer, ponchoer og sjaler.

Inden de spanske ‘conquistadores’ ankom til San Cristóbal-dalen, var den kendt under navnet Hueyzacatlán, som i Nahuatl betyder “ved siden af ​​det store græs”.

Den 31. marts 1528 grundlagde den spanske ‘conquistador’ Diego de Mazariegos, i denne dal, byen Villa Real de Chiapas – altså byen San Cristobal de las Casas, som den hedder den dag i dag. Men byen har haft rigtig mange navne siden den blev grundlagt. – Selve navnet “de las casas” kom først til efter en spansk berømt præst (Bartolomé de las Casas) besøgte byen. Han kæmpede for indianernes rettigheder og byen har heddet ‘San Cristobal de las Casas’ siden 1848 til ære for denne præst. 

 

‘San Cristobal de las Casas’ er en kosmopolitisk by, som af nogen bliver betragtet som den interkulturelle hovedstad i staten Chiapas. Byen er det mest besøgte turistområde i hele Chiapas stat og byen er især kendt for sin smukke arkitektur fra den spanske kolonitid og er meget farverig. Selvom byen er stor, så har man følelsen af at gå rundt i en landsby hele tiden. Det er smadder hyggeligt og byen minder på mange måder om Antigua by i Guatemala.

I byens historiske centrum er nogle af byens vigtigste templer og klostre og her afholdes messer og festligheder, som ofte er tilknyttet nogle af de helgener, som bliver fejret. For blot at nævne nogle få:

Den 16.juli fejres La Virgen del Carmen (som desuden er en stor dag i Spanien også og hun er skytshelgen for alle sømændene).

Den 25. Juli fejres San Cristóbal Martír (byens helgen og som også er alle chaufførernes skytshelgen).

Den 4. August fejres Santo Domingo de Guzmán (hvilket også er navnet på den kirke jeg er døbt i i Benalmádena pueblo. Jeg anede ikke at kirken var opkaldt efter et navn til en helgen og vidste heller ej, at denne helgen havde en “fejringsdag”, hvilket jo er totalt logisk. Jeg har bare aldrig tænkt over det).

Den 4. October fejrer de Den hellige Frans af Assisi.

Den 21. November fejrer de kærlighedens charme.

Den 6. December fejres Saint Nicholas Tolentino (ham har jeg aldrig hørt om).

Den 12. December fejrer de Den hellige Guadalupe (hele Mexicos skytshelgen).

Skriv et svar