You are currently viewing Luis Miguel koncert

Luis Miguel koncert

  • Post author:

I tirsdags var jeg så heldig at opleve en koncert med Luis Miguel. Latinamerikas svar på Spaniens Julio Iglesia. Han er sanger fra Puerto Rico, men begyndte sin musikkarrierer i Mexico tilbage i 1982. Han har i mellemtiden modtaget mere end 120 priser og har skrevet et hav af hits. Han var desuden den yngste, som nogensinde havde modtaget en Grammy-pris i en alder af bare 15 år. Jeg selv er vokset op med mange af hans sange, mens jeg boede i Spanien som barn, og i mit voksenliv har jeg igen hørt en del til hans musik. 

Med Hvem?

Jeg havde glæden af at dele den unikke oplevelse med min veninde Aldina, (som er antigüeña. Det kalder man en person som er fra Antigua). Jeg havde glædet mig til denne aften i flere uger og så virkelig frem til at opleve Luis Miguel live. 

Hvornår?

Dørene åbnede kl. 20:00, men selve koncerten var fra 21:30 og varede i to timer. 

Hvor?

Selve koncerten blev afholdt i “Explanada Cardales” i zone 16 i Guatemala City og udfordringen denne aften bestod i at holde varmen. 

Hvad overraskede?

Det viste sig at være en udendørs koncert og hovedstaden ligger altså i nogenlunde samme højde som Antigua, nemlig 1500 meter over havets overflade. Og lige den aften kom der en koldfront og det begyndte at blæse. Jeg kan ikke beskrive, hvor meget vi frøs. Og kan slet ikke huske hvornår jeg sidst har frosset i sådan en grad. – Men uanset hvad, så ødelagde det bestemt ikke oplevelsen for mig og koncerten var fantastisk og det var en fed oplevelse. Der var rigtig mange mennesker og der blev solgt billetter fra Q 400 og op til Q 4000. (346 DKK – 3500 DKK) – Helt vildt. Vi var så heldige at få “guld-billetter” hvilket var siddepladser (selvom vi stod op i to timer og ikke benyttede os af stolene overhoved) midt i det hele og lidt tilbage, så selve “Luis” kunne vi kun få øje på, som en selvlysende lille prik på scenen, fordi han undervejs optrådte med en gul hawaiikrans om halsen, som han havde fået af en dame fra de forreste publikumsrækker samt han var iført en rød (kropsnær) silkeskjorte. Heldigt at der også var flere storskærme.. hahaha.. Det var tydeligt, at han var blevet en ældre mand og at han gerne ville ses og høres, men hans stemme fejlede absolut ingenting! Og hver gang han lavede nogle danse-moves med hofterne, så skreg alle kvinderne op. Det var ret sjovt at opleve.

 

 

Efter selve koncerten gik vi i karavaner, med musseskridt efter hinanden, mens vi åndede fremmede mennesker i nakken, for at komme ud til selve hovedvejen. Og da Aldina og jeg næsten var nået ud til gaden skreg folk op og nogle begyndte at løbe ud foran bilerne. Der var en stor rundkørsel, biler, motorcykler og politi alle vegne. Folk var pludselig helt vilde og tænkte tydeligvis ikke på konsekvensen af at løbe midt ud på en gade fyldt med biler midt i Guatemala City. Hvad var årsagen så? – Jo, Luis Miguel havde forladt sceneområdet og kørte i sin privatbil midt i rundkørslen og stoppede al trafik ved at han stak hele overkroppen op ad sit soltag og hilste på folk. Alle havde mobiltelefonerne fremme og stod helt tæt op ad hans bil. Politiet havde absolut ingen autoritet i dette moment og bilerne dyttede og kvinderne skreg. – Et øjebliksbillede, som man ellers kun ser på TV, men der stod jeg altså midt i det hele og det så således ud:

 

Skriv et svar