You are currently viewing Kolibrien og dens betydning

Kolibrien og dens betydning

  • Post author:

I mange traditioner er kolibrien en meget speciel fugl med stor betydning. Især dens fjer. Kolibrien er værdsat for dens næsten magiske kvaliteter. Det siges, at kolibrien bringer kærlighed, som intet andet på denne jord kan, og dens nærvær bringer glæde til dem, som kigger på den.

Og det må jo siges at være sandt. Jeg har flere gange nævnt for bekendte her i Guatemala samt for familie i telefonen at jeg føler mig heldig hver gang der kommer en kolibri forbi. Her på Earth Lodge ser jeg kolibrier måske hver femte dag og jeg er lige begejstret hver gang.

Ifølge Maya-kulturen siges det: At Guderne skabte alle ting på jorden og skabte hvert dyr, alle træer og alle sten. De sørgede for at alle dyrene og tingene arbejdede for dem. Men da de var færdige bemærkede de, at der ikke var nogen ansvarlig for at transportere deres ønsker og tanker fra sted til sted. 

Da de ikke længere havde mudder eller majs til at lave endnu et dyr, tog de en jade sten og skar en lillebitte pil ud af stenen. (Jade er en betegnelse for to forskellige bjergarter der består af forskellige krystalliserede mineraler og som er meget populær her i Centralamerika). Da pilen var klar, blæste de på den og den lille pil fløj gennem luften. Det var ikke længere en simpel lille pil, nu havde pilen fået liv og guderne havde skabt  “ts’unu’um” (kolibrien).

Det siges, at hvis en kolibri flyver rundt om dit hoved, må du ikke røre ved den. Kolibrien vil nemlig tage dit ønske og bringe det videre til andre. Du skal tænke noget godt og der vil ske positive ting for alle dem kolibrien flyver forbi. Jeg synes at sådan en tanke er utrolig smuk, at kolibrien er med til at sprede gode ting for alle.

VIDSTE DU???

At kolibriens har utrolig mange navne, især i Mexico og omegn. Kolibrien hedder også “quindes”, “tucusitos”, “Picaflores”, “chupamirtos”, “huichichiquis”, eller ved navn i oprindelige sprog: “huitzilli” på dialækten nahuatl, “ts’unu’um” på Maya, “tzunún” på dialækten Huasteco og “Jun” på Totonaco.

Fælles for alle kulturer er betydningen af kolibriens bevægelser, som symboliserer uendelighed, evighed og kontinuitet. – Når vi observerer kolibrier, ser vi, at de tilsyneladende er utrættelige. Altid aktivt på udkig efter den sødeste nektar, som minder os om, at vi altid skal kigge efter det gode i livet og skønheden i hverdagen. De er nogle utrolige migranter og nogle kolibrier er kendt for at flyve 3.200 kilometer for at nå deres destination. Denne kvalitet minder os om, at vi skal være vedholdende i forfølgelsen af ​​vores drømme og vedtage kolibriens fasthed i vores liv.

Skriv et svar