You are currently viewing Julepynt i Antigua

Julepynt i Antigua

  • Post author:

Når jeg befinder mig i Danmark, i perioden op til julemåneden, så forbereder jeg mig, både mentalt og psykisk, langsomt til den mørkere og koldere tid samt “skiftet” vi nu skal have med kirkeårets begyndelse. Og normalt bruger jeg også tid på at købe, og pakke, små gaver ind til familiens julebanko, men sådan er det ikke i år. Det er langt fra hvad det “plejer” at være. Og normalt elsker jeg forandring, spontanitet og nye tiltag osv., men december er bare noget særligt for mig, forbundet med mange traditioner og gøremål og jeg kan godt mærke det bliver en helt ny og anderledes oplevelse for mig at være i Guatemala i decembermåned og måske endda tilmed det bliver lidt hårdt.

Det er derfor meget mærkeligt for mig, at det nu er december, når jeg befinder mig i en helt anden kultur, anderledes natur, et helt andet klima, masser af dagslys og et sted med helt andre måder at fejre højtider og traditioner på.

 

Jeg har ikke været ‘nede’ i Antigua i en uges tid, og jeg skal da love for at byen er blevet gjort klar til december på den uge. Der er lyskæder overalt, der hænger kæmpe glaskugler ned fra lofterne i restauranterne, der er kunstige blinkende (ækle) julestjerner og masser af kunstigt gran med store røde sløjfer samt der spilles julemusik i butikkerne rundt omkring. Når man er juleglad som mig, så var det helt eventyrligt og totalt perfekt, at komme ned og tilbage til Antigua og se denne forandring. Jeg smilede og elsker at byen er blevet pyntet sådan op og at butikker og restauranter har gjort så meget ud af det. På “Parque Central” er alle træstammerne også blevet pyntet med lyskæder. Og jeg elsker ikke kun at der er blevet pyntet op. Jeg elsker virkelig Antigua by. Jeg kan SÅ godt lide at være i den by og jeg stortrives, når jeg går rundt i gaderne, besøger parkerne og udforsker nye caféer og restauranter samt når jeg er i kontakt med lokalbefolkningen og lærer noget nyt om byen. Det er så mangfoldigt, farverigt, smukt og hyggeligt at være i Antigua.

Traditionen tro, så var jeg nød til at se DRs første afsnit af den nye julekalender, selvom jeg ikke er i Danmark, så jeg fandt en hyggelig café og slog mig ned.

Hvor befandt jeg mig: i Antigua i Guatemala

Hvem mødte jeg: 1. En meget sød glad hund, som ville kæles. 2. Oliver en venlig tjener, som gav mig en masse gode tips og delte ud af sine erfaringer. 3. En sød dame, som arbejdede i en helsebutik samt 4. Kunstmaleren og guitaristen Joel

Hvad overraskede: At Antigua var fyldt med julepynt og at det gjorde mig så glad

Hvad skal man huske på: At alle byer har hver deres særheder og måde at fejre og gøre tingene på

Skriv et svar