You are currently viewing Hvor mange penge bruger man?

Hvor mange penge bruger man?

  • Post author:
Hvordan ved man, om man har fået sparet penge nok sammen til sin rejse?

Hvor mange penge kommer man til at bruge i døgnet og er der nogle særlige ting, som man er nød til at sætte penge af til undervejs? Det ved man ikke, før man har gjort sig nogle erfaringer og det kommer helt an på, hvilken type rejsende man er.

1. – Mit første råd er derfor:
Gør det klart overfor dig selv, hvor mange penge du har tænkt dig at bruge på din rejse.

Vælger du at rejse, for at få en masse luksus, spise på fine restauranter, få drinks hver aften, køre rundt med taxi som dit primære transportmiddel osv., så giver det sig selv, at du kommer til at bruge flere penge i døgnet, end hvis du vælger at bo på hostels, sove på sovesal med andre rejsende eller selv laver mad undervejs samt spadserer rundt til de steder du skal besøge.

Her er et eksempel:

Lad os sige du har sparet 8.000kr sammen til din næste rejse. Du rejser i 3 uger og du har allerede købt selve rejsen. De 8.000kr skal derfor gå til 20 dages ophold på selve destinationen. Vi dividerer 8.000 med de 20 rejsedage, hvilket giver dig 400kr til rådighed pr. døgn i gennemsnit. Det vil sige 400kr til: Logi, kost, transport, fornøjelser, souvenirs, entrébilletter, med mere.

 

Her kan du se et eksempel på en side fra en af mine rejse-budget-logbøger

 

Nogle dage vælger man måske at slappe af, være på stranden eller tage ud og se lokalområdet på egen hånd. Disse dage vil sikkert blive billigere end de dage, hvor man vælger at tage sig en bytur, køre med taxa, besøge en forlystelsespark, hvor entréen kan koste en del, osv.

Hvis det er svært at holde styr på, så hold ”logbog” med dit budget undervejs. Skriv dit forbrug ned i en lille bog, hver gang du har haft et udlæg og når du er nået ca. 1/3 af rejsen, så lav en gennemsnitsberegning af det du allerede har brugt. På den måde kan du justere og få et overblik over din økonomi. Måske har du brugt mindre end det du havde til rådighed pr. døgn og så ved du, at du kan tillade dig at slå dig lidt mere løs i nogle dage.

Da jeg aldrig har været i El Salvador før, som er mit første stop på min rejse, så ved jeg ikke hvor mange penge jeg kan forvente at bruge i døgnet. Det betyder, at jeg har været inde på andre rejseblogs, for at se hvad de har skrevet om deres budget. Jeg har også læst nogle rejseartikler, for at lade mig inspirere, og sammenlignet priser på forskellige overnatningssteder, for at se, hvad jeg nogenlunde har at forholde mig til. På den måde kan jeg forberede mig lidt på, om det er dyrt eller billigt at opholde sig i landet.

2. – Mit andet råd er derfor:
Gå ind på Internettet og læs om det land og det område du skal besøge. Se evt. priserne på nogle menukort, på nogle af de restauranter, som har hjemmesider i området. Undersøg om der er noget helt særligt, for det sted du skal besøge, som kræver nogle ekstra udgifter.

Gå ind på RejsRejsRejs – Det er et dansk online rejsemagasin, med mange forskellige typer af rejseartikler. Her kan du få masser af inspiration til næsten alle lande.

Skriv et svar