Historisk baggrund for fejring af påsken i Antigua

Historisk baggrund for fejring af påsken i Antigua

Fasteperioden og påskeugen i La Antigua Guatemala er fuld af århundredgamle traditioner. De første processioner (optog) blev afholdt, da spanierne ankom til Guatemala i 1520’erne og blev meget populære i hele byens (og landets) historie.

Den første procession i dalen “Panchoy” blev afholdt den 10. marts 1543, hvor Ciudad Vieja (som betyder “Gamle By” på spansk) blev den nye hovedstad i Guatemala.

Alle processionsskulpturerne blev flyttet til Guatemala City i 1773 med hovedstadens indbyggere, og Antigua kunne bringe “nye” århundrede gamle skulpturer ind i byen og genoptage traditionerne i 1808. Det er stadig ret almindeligt at deltage i ens bedstefars eller bedstemors “hermandad” (menighed) i dag.

Perioden med de store processioner er i fuld gang og begyndte den første torsdag i fasteperioden (det vil sige dagen efter Askeonsdag) og fortsætter hel frem til påskesøndag.

 

Amanda

Jeg hedder Amanda. Jeg er vokset op med (og i) to kulturer og taler begge sprog flydende. Jeg er rejseekspert og min hjemmeside omhandler lige nu mine rejser.

Dette indlæg har 1 kommentar

 1. Sic Bo - Vancouver

  Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous
  to and you’re just extremely magnificent. I really like what
  you’ve acquired here, really like what you are saying and the way
  in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible.
  I can’t wait to read far more from you. This is really a
  terrific site.

Skriv et svar