You are currently viewing Guazacapán

Guazacapán

 • Post author:

En by i det sydlige Guatemala i regionen Santa Rosa og hvor der er meget langt mellem turisterne. Byen ligger ca 1,5 times kørsel fra Antigua og i byen er der rig mulighed for at lave frivilligt arbejde med børn, da der findes flere forskellige slags organisationer (ministries). De hjælper og støtter de mest udsatte børn i byen og har forskellige aktiviteter osv. Fra Guazacapán er der en halv times kørsel til grænsen til El Salvador og ca. 20 minutters kørsel i bil fra Stillehavskysten. Der er lidt over 12.000 indbyggere og over 50 kirker med forskellige trosretninger. Jeg var bla. i en baptistisk kirke for at opleve en søndagsmesse. Her blev jeg budt velkommen og skulle skrive mit navn op på et stykke papir og inden selve gudstjenesten blev der budt velkommen til alle “de nye” og ens navn blev læst op og folk klappede og nikkede anderkendende til en. Det var en stor oplevelse og med masser af rytmisk musik, instrumenter og sang. Børnene skulle bl.a. forlade kirken under selve messen og havde en seperat børnemesse, hvor de skulle lære noget om biblen. Og inden selve gudstjenesten var forbi, skulle børnene præsentere for deres forældre i kirken, hvad de havde lært. Og efter selve messen kom folk hen og gav mig hånden og nogen krammede mig også og sagde “Tak fordi du besøger Guatemala og vores by”. Folk var meget ydmyge og taknemmelige.

Iglesia Evangelica Roca Eterna Bautista Shalom

I Guazacapán er der flere privatskoler og kommuneskoler og der er generelt rigtig mange børn i byen. Det er store familier og et forældrepar kan nemt have 7 børn i Guazacapán. Det er en by hvor mange kender hinanden og ved hvor man hører til. Byen er slidt og rå og har samtidig sin charme med mange farverige facader. Kvinder står og laver tortillas på et hvert gadehjørne og man kan også pludselig møde en gris eller møde en familie på fire komme kørende forbi på samme knallert. Man er ikke i tvivl om hvornår isvognen er i nærheden, for den har en karakteristisk kendingsmelodi, som kan høres på lang afstand. Skal man videre fra Guazacapán til en af nabobyerne, så kører der jævnligt små mini-busser rundt i gaderne som taxi, med åbne døre, mens der råbes ud af døren, hvor mini-bussen kører hen og de lokale kan springe på i farten. Der er desværre også mange hjemløse hunde, som er alt for tynde og som overlever ved, at finde mad i skraldeposer og på gaderne.

Jeg besøgte Guazacapán en hel uge, hvor jeg lavede frivilligt arbejde for “Uplifting ministry” og ud over de to amerikanske fyrer, som boede ved ministeriet, så så jeg ingen turister overhoved i den uge.

 

Hvor befandt jeg mig: I byen Guazacapán i den sydlige del af Guatemala

Hvem mødte jeg: Kyle Price, som er fotograf og arbejder for Uplifting Ministry samt en masse søde mennekser fra selve byen.

Hvad overraskede: At der var så meget liv i gaden fra kl. 06 om morgen samt at mange børn rente rundt på gaderne mellem trafik, hjemløse hunde og skrald.

Hvad skal man huske på: At der bliver stirrede en del efter en, når man befinder sig i en by, hvor der ingen andre turister er.

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Bjarne Edelgaard

  Hej Amanda
  Du er god fange stemning og livet i din billeder. Rigtig god hjemmeside. Hjælper du andre med at lave hjemmeside for dem?
  Hilsen Bjarne

  1. Amanda

   Tak for kommentaren og for roserne 🙂 Ricos Orbis kan godt hyres til diverse opgaver mens hun er på farten, som fx at lave hjemmesier ja. Mvh Amanda

Skriv et svar