You are currently viewing Gaderne i Antigua

Gaderne i Antigua

  • Post author:

Byens gader ligner et stort gitter, hvis man ser et kort over Antigua og Parque Central er byens centrum samt oprindelsessted, så alle veje har deres navne med pladsen som udgangspunkt. Her har de navnet “Avenue” avenidas samt “Veje” calles, som er  nummereret fra 1. til 8. fra øst til vest. Alle avenidas er yderligere opdelt i sur og norte (syd og nord). Vejene er nummereret fra 1. til 9. fra nord til syd og er yderligere opdelt i oriente (øst) og poniente (vest).

Her er et eksempel på en adresse i byen:

6a calle pote #2   (La sexta calle poniente numero dos)

Det byder altså: Den sjette gade, vest nr. 2 (og det er faktisk adressen på Tropicana Hostel hvor jeg bor. Se det markede X

Et kort over La Antigua

 

Antigua er meget let at finde rundt i og man kan altid finde det man leder efter, hvis man ved hvor Parque Central ligger. De brostensbelagte gader er meget ujævne og man skal derfor være meget opmærksom på hvor man går og fortovene er utroligt smalle og de er heller ikke i god stand. Man er nød til at kigge ned på gaden, hvor man går hele tiden og så standse, for at orientere sig eller se på bygningerne osv. Man kan ikke gå og kigge rundt samtidigt. Byen er derfor egnet til gode lukkede sko eller kondisko. Absolut ikke et sted til klipklappere.

Et eksempel på en almindelig gade i Antigua

Der kører små Tuk-tuks rundt i byen, som er overdækkede “taxi-knallerter”. Man skal huske at forhandle sig til en pris, inden man stiger på, for ellers kan man blive opkrævet meget mere end hvad turen egentlig koster. Indenfor byens centrum koster en Tuk-Tuk mellem 10Q-15Q (quitzales, som er møntenheden her i Guatemala.) Det vil sige 10-15 quitzales svarer til 8 til 13 DKK / 1,3 til 2 amerikanske dollars.

 

Hvor befandt jeg mig: På gaderne i Antigua i Guatemala

Hvem mødte jeg: Jeg mødte Kerry fra USA, som arbejder som bartender på en café, som ligger på min vej. Hun har boet i Antigua i et år nu.

Hvad overraskede: At der hverken findes fodgængerovergange eller trafiklys

Hvad skal man huske på: At have gode sko på

Skriv et svar