You are currently viewing En formiddag i Antigua

En formiddag i Antigua

  • Post author:

Vejret var forrygende i dag i formiddagstimerne, så jeg udforskede byen i en tynd bluse og huskede solbrillerne.

Det er fascinerende at iagttage, hvordan de smukke kvindelige gadesælgere går rundt og slæber og bærer på deres fine ting, såsom typiske sjaler og tørklæder, mens deres børn hænger på ryggen og sover. De går rundt i nationaldragter og er meget farverige og smukke.

LA PACA: I Antigua er der et område man kalder “La Paca” hvilket er betegnelsen for både et udendørs og indendørs marked i den vestlige del af byen. Samme sted finder man også busterminalen. Ved “La Paca” vrimler det med mennesker i alle aldre, der handles og snakkes og her kan man bl.a. få en autentisk guatemalansk ret for sølle 20 Quetzales (16 kr / 2,6 $)

BESTILLING AF UDFLUGT: På min lille spadseretur i dag besøgte jeg 6 forskellige rejsebureauer for at se, hvem der havde den bedste pris til “Lago Atitlán”. 

Man kan nemlig komme på en heldagstur fra Antigua til en stor smuk vulkan-sø og besøge tre små landsbyer med båd. Alle selskaberne kunne tilbyde stortset det samme, men priserne var meget forskellige. Her ses hvad udflugten inkluderer:

  1. Afhentning ved ens hotel eller hostel i Antigua
  2. Shuttle-bus fra Antigua til Panajachel
  3. Båd fra Panajachel til tre små landsbyer ved søen (San Juan, San Pedro og Santiago)
  4. Bus fra Panajachel retur til Antigua
  5. Afsætning ved ens hotel eller hostel.

Priserne varierede alt fra 300Q til 520Q (dvs. fra 250 kr til 435 kr) alt efter om det var med eller uden guide. Jeg købte derfor turen til 300Q uden guide (selvfølgelig) og skal afsted i morgen. Det glæder jeg mig meget til.

 

 

FROKOST: På grund af det gode vejr, så ønskede jeg at finde et sted at spise min frokost et sted, hvor jeg kunne sidde udenfor. Det kan man ikke langs med gaderne, men nogle steder har de tagterrasser. Jeg spottede pludselig noget, som hed “Sunset Terrace Resto-Bar” og valgte at give det en chance. Stedet og tagterrassen var rigtig hyggelig med parasoller og palmetræer samt direkte udsigt til vulkanen Agua. Jeg er sikker på at der er smukke solnedgange dette sted, hvilket navnet også lægger op til. Jeg bestilte tacos med rejer og avocado, en øl og en vand og betalte 82Q (68 kr / 10$) så det var et sted med helt almindelige turistpriser og med god wifi.

 

Hvor befandt jeg mig: På gaderne i den vestlige del af centrum i Antigua

Hvem mødte jeg: Anita og Connor fra Australien, som jeg bor på hostel med. Spottede dem på en af barene i byen, mens jeg gik rundt.

Hvad overraskede: At priserne på stortset den samme udflugt kunne variere så meget.

Hvad skal man huske på: At man kan spare penge ved at handle og spise i “La Paca”.

Skriv et svar