You are currently viewing Den gode beslutning

Den gode beslutning

  • Post author:

En kakerlak tager ingen beslutninger. Den gør bare noget af ren refleks. Næsten som en programmeret maskine. Den tænker ikke over hvad den har lyst til. Det må være nemt og praktisk, men også ret kedeligt.

Vi mennesker har heldigvis mulighed for at tage nogle valg, baseret på lyst og muligheder. Dog kender jeg mange, (som har valgt) at leve deres liv som kakerlakker.

Når man rejser alene kan alt ske. På godt og ondt. Der er intet som er forudsigeligt og det som man tror, man har tænkt sig at gøre eller opleve, kan ændres på et splitsekund. Enten pga en uventet situation, vejret eller man møder nogen, som pludselig anbefaler et sted, man får sig en ven, bliver tiltrukket af et sted, så man bliver I længere tid eller..?

Og når man er rygsæksrejsende og rejser alene, som jeg, så er jeg ikke afhængig af nogen og jeg har kun mig selv at vende og dreje tilværelsen med. Man er sig selv nærmest og man skal ikke gå på kompromis, vente på en anden, osv.

Jeg indrømmer, at begyndelsen på denne rejse var noget anderledes end forventet og håbet, og ingen kunne vide at den tropiske regn skulle vare i flere døgn. Jeg vidste godt, at jeg rejste mens det stadig ville være regntid, men ikke at det skulle være så voldsomt. Indbyggerne i El Salvador har også syntes at det har været ekstremt og i 39 kommuner havde de aflyst al undervisning på skoler og universiteter. Når der er tropisk regn “plejer” det at regne kraftigt i et par timer om dagen, og så holder det op til næste dag. Også på det børnehjem og den tilknyttede skole, hvor jeg ellers havde fået en aftale i hus, havde de fået aflyst undervisningen.

Her var der græs og grønt de første to døgn

 

Det har regnet uafbrudt i El Tunco med kraftig regn uden pause i flere dage. Måske havde det været til at holde ud, hvis jeg havde været bosat et andet sted og i en større by? Hvem ved? – Jeg kunne mærke at jeg var nød til at ‘gøre noget’, for hotellet var ved at drukne og der var vådt overalt samt der lugtede faktisk muggent flere steder.

Efter en lang snak med Sheraz, en persisk fyr fra London, så fik jeg mod på at ændre kurs. Jeg havde hele tiden tænkt, at jeg ville rejse mod nord og øst over, men Sheraz, var netop ankommet til El Tunco fra Antigua i Guatemala dagen før. Det var inspirerende at tale med ham og høre om hans oplevelser i Antigua samt hvordan rejsen fra Antigua til El Tunco havde været. (Den var skam solgt!) Jeg undersøgte derfor sagen ved det nærmeste ‘transport-bureau’ og selve beslutningen om at tage til Antigua og få købt en billet skete ca. to timer før afgang. Utroligt spontant samt uden at have tid til at gennemtænke hele situationen. Og det med at tænke skal man altså nogen gange lade være med. Man er nød til at følge sin intuition og mavefornemmelse, når man rejser på denne måde og simpelthen gøre det, som føles bedst for én. Og eftersom jeg ikke skulle diskutere situationen med en medrejsende, så handlede jeg i nuet og hurtigt! – Jeg overbeviste mig selv om, at jeg jo bare kunne vende tilbage til El Tunco og skolen, når regnen havde aftaget hvis det var.

Transport-bureauet, hvor jeg købte min billet

 

Sted – Transport-bureauet ligger lige ved siden af Hotel & Bar La Guitarra.

Pris – Billetten koster 25$ fra El Tunco til Antigua (til ens adresse i Antigua)

Tid – Billet blev købt kl. 13:00 – Shuttle-bussen kørte kl. 15:15 – Ankomst i Antigua kl. 21:45

 

Hvor befandt jeg mig: På Hotel & Bar La Guitarra i El Tunco

Hvem mødte jeg: Sheraz fra London

Hvad overraskede: At det kun kostede 25$ fra El Tunco til Antigua

Hvad skal man huske på: At følge sin mavefornemmelse

Skriv et svar