You are currently viewing De forsømte kirker

De forsømte kirker

 • Post author:

I San Cristobal de las Casas findes der ca. 17 kirker. Byen er inddelt i forskellige byområder, og der er flere kirker i hvert område.

Mange af kirkerne er lukkede og under restaurering pga et voldsomt jordskælv, som byen blev udsat for sidste år i september. Det var en forfærdelig oplevelse for mange og flere bygninger faldt sammen og blev skadet. Hele 15 kirker blev ødelagte pga jordskælvet. Derfor er der stadig, mere end et år efter, stiladser, maskiner og håndværkere, som arbejder på og omkring kirkerne. Men det er en meget lang og sej proces, da der ikke er penge til restaurering af kirkerne, da flere i byen mener at de har en korrupt regering og befolkningen ved ikke hvad pengene går til. Her er et kort klip, fra sidste år, så du kan se hvor udsat især kirken Santa Lucia er efter jordskælvet. Klik her

Her er et par billeder af nogle af de kirker jeg kom forbi på mit korte besøg i San Cristóbal de las Casas.

Her ses Katedralen San Cristobal med hegn omkring og lukket

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Jette

  Kan du anbefale et sted at overnatte

  1. Amanda

   Mens jeg besøgte San Cristobal de las Casas boede jeg på “Casa Monad” hvilket er et Bed and Breakfast sted. De har både fælles soveværelser (de såkaldte “dorms” og private værelser). Jeg boede dette sted fire nætter i en “dorm” med fire senge og det var inkl. morgenmad og betalte 133 i danske kroner I ALT. Utroligt billigt og et ret hyggeligt sted. Casa Monad er forholdsvis tæt på centrum og to gader fra den centrale gågade som hedder “Calle Real de Guadalupe”.

 2. Jette

  Hvordan kommer man nemmest der til.
  Kan du anbefale et sted at overnatte

  1. Amanda

   Med en shuttle. I hele centralamerika er der shuttles (det vil sige små busser, hvor man kører fra A til B sammen med andre rejsende). Man skal dog ikke købe sin billet det første sted man finder. Undersøg mulighederne og man kan altid prutte prisen ned. Jeg betalte fra Antigua til San Cristobal de Las Casas (tu / retur) 530 Q (det svarer til 450 danske kroner) hvilket er en meget fin pris, taget i betragtning, at jeg betalte med mit visa-kort, hvilket altid er dyere, fordi de tager komission og ekstra for at betale med kort, fremfor kontanter.

Skriv et svar