You are currently viewing 4 tips til din rygsæk

4 tips til din rygsæk

  • Post author:

 

1. – Vælg den rigtige rygsæk

Det er SÅ vigtigt at du har den rigtige rygsæk til det rigtige formål. På min rejse i foråret 2017 havde jeg en rygsæk liggende, som jeg selv havde fået i gave engang og var ikke kritisk omkring størrelsen. Jeg så det nærmest som en fordel, at rygsækken var stor og rummelig på de 90L (..og der tog jeg fejl!!) Min rygsæk var virkelig tung. Jeg husker, at jeg flere gange var udmattet og ville hellere tage taxi og shuttlebusser, fremfor at gå de ekstra kilometer hen til målet.

Jeg har derfor været kritisk mht. min rygsæk til den kommende tur og valgt den rigtige rygsæk, som egner sig bedre til min højde og som ”kun” er på 65L. Der findes ubeskrivelig mange typer af rygsække, alt efter formål, farver, mærker og størrelser. Det er derfor vigtigt at du spørger de kyndige fagpersoner til råds, som står i butikkerne, som kan hjælpe dig med at få købt den helt rigtige rygsæk, som passer til dig og dit behov.

 

2. – Pak rygsækken rigtigt

Det giver næsten sig selv. Desto mindre du pakker, desto lettere er det for dig at komme rundt med din rygsæk. Hvis du allerede ved på forhånd, at du det meste af tiden skal befinde dig i varme områder, så er der ingen grund til at slæbe din dejlige vindjakke med. Medbring i stedet en tynd windbreaker, som kan holde dig varm og tør og som fylder mindst muligt i rygsækken. Pak let og vær kritisk. Altså virkelig kritisk!! På min sidste rejse var der tøj, som jeg ikke brugte OVERHOVED på mine tre måneder OG rygsækken var bare hele tiden for tung.

Sørg for at din bagage ikke vejer mere end 1/3 af din kropsvægt. Et vigtigt tip: Spænd alle remme godt ind på rygsækken mens du pakker og sørg for at du har lynet alle ekstra lommer sammen, så de ikke tages i brug fra begyndelsen af. Tro mig, du vil elske at kunne udvide din rygsæk undervejs, spænde seler og remme ud. Og på den måde får du også ekstra plads til den der helt uundværlige souvenir, som du ikke kan leve uden.

Du skal desuden være opmærksom på, at der er nogle helt grundlæggende regler for, hvordan det er bedst at fordele vægten i rygsækken. Det allertungeste skal fordeles i rygsækken omkring skulderbladene, de kantede ting VÆK fra kroppen. Sørg for at vægten er fordelt nogenlunde lige i begge sider af rygsækken. På den måde kommer du ikke til at gå skævt, pga. vægtfordelingen. Og, det som du oftest skal bruge, skal ligge øverst.

 

3. – Indstil din rygsæk

At få tilpasset sin rygsæk efter ens højde og kroppens former er ikke helt let. Jeg fik min hjælp og vejledning i den butik, hvor jeg købte min rygsæk. Jeg købte en ’Osprey Aura 65 AG’ rygsæk og det mærke Osprey har faktisk lavet en App, som viser ret nøje, hvordan rygsækken skal spændes og justeres, alt efter ens højde og kropstype. Den kan du se her:  Hvordan skal rygsækken sidde?

 

4. – Væn dig til din rygsæk

Hvis man skal rejse med rygsæk, ligesom jeg skal, så er det en god idé at prøve rygsækken flere gange. Både med og uden indhold. Kig på den, hav den liggende fremme. Juster og åben taskens rum mange gange. Put noget ned i den, prøv at åbne og lukke lynlåsrummene flere gange. På den måde kan du øve dig i, hvordan det er nemmest at komme ned til dine ting i tasken, se hvilke muligheder den rent faktisk har samt du bliver gode venner med den. Det er trods alt din følgesvend gennem en meget lang periode og din rygsæk bliver nærmest dit andet hjem.

Skriv et svar