You are currently viewing Earth Lodge i Guatemala

Earth Lodge i Guatemala

  • Post author:

Jeg bor og arbejder i bjergene i 1800 meters højde. Stedet ligger omkring 8 kilometer fra Antigua by og den nærmeste landsby hedder El Hato. Her er grønt og smuk natur alle vegne og i mange niveuaer og nuancer. De grønne farver blander sig med hinanden og pludselig spotter man en smuk busk som står i flor og som lyser op med sine skrigende rødfarvede blomster midt i al det grønne. Der er avocadotræer så langt øjet rækker og de fem hunde, som hører til på stedet, leger med og spiser avokadoer hver dag. Pludselig piver en af hundene, fordi den går rundt med en avokado i munden og fordi den vil have hjælp til at få avocadoen pillet. En anden hund kaster rundt med en anden avokado, som var det legetøj. 

Stedet ligger midt på et bjerg, hvor hotel og restaurant har udsigt til solsiden, til en stor dal hvor man kan se flere byer samt udsigt til tre vulkaner. (Agua, Fuego og Acatenango), hvoraf Fuego er en af de tre aktive vulkaner her i Guatemala. Sidst den var i udbrud var for under en uge siden, hvor ca 4.000 mennesker blev evakueret og det er femte gang den er i udbrud i 2018. Det ses tydeligt, at det er en altid vulkan, for flere gange i timen ånder Fuego ud, og så kan man se en røgsky stige til vejrs.

 

Nogle gange er røgskyen ret stor, og så ser det ret vildt ud. Om aftenen, når solen er gået ned og når det er klart vejr, kan man tilmed spotte ilden blive spyttet op i vejret sammen med røgskyen, og så lyser den røde ildplet op langt væk. Det er slet ikke til at forstå og det er ret fascinerende. Man kan få lang tid til at gå med at iagttage det.

 

På den anden side af bjerget, på den modsatte side side af Earth Lodge, er der udsigt til endnu mere grøn og tætbevokset natur samt nogle høje bjerge, som er med til at omkredse Earth Lodge og sørger for at der altid er skygge på den side af bjerget. Og eksotisk som det lyder, så er det på dén skyggeside, man finder personaleboligerne. Så der bor jeg, midt på et bjerg, midt i alt det grønne, omringet af træer og skov, fugle og i en kold mørk hytte, som aldrig får et strejf af sollys. Det betyder 1. der er meget fugtigt 2. der er p**** koldt 3. der er ret mørkt. Så når jeg fx skal gå “hjem” efter kl. 18, hvor solen er gået ned, så har jeg ikke en chance for at se hvor jeg går, medmindre jeg har en lygte med mig. Der er godt nok nogle lyssensorer, som tænder automatisk, ved bevægelse, men inden de tænder, kan jeg ingenting se. Og sådan er det også hvis jeg fx skal tisse efter det er blevet mørkt. Så skal jeg ud af min ‘hule’ ned ad min stejle trappe, hen af skovstien, op ad en ny sti, og flere trapper. Min pandelygte har derfor sin faste plads ved siden af min hovedpude, hvor man bl.a også finder vanter, uldsokker, halstørklæde, pandebånd samt ørepropper. Ja, som du måske kan fornemme, så er det meget koldt om natten. Ørepropperne varmer dog ikke ret meget, men det kan været meget lydt. Især de dage det har stormet, for så skramler det på bliktaget og grenene falder ned og rammer taget med nogle ordentlige brag. Blade, som blæser af træerne og som blæser hen over mit bliktag, kan lyde som kæmpe kravlende ottebenede dyr.

Man føler sig ekstrem lille i disse højder, omringet af denne smukke majestætiske natur og der er så mange ting som bare er SÅ ligegyldige fra min almindelige danske hverdag, som bare ikke hører til i mit nuværende liv og dagligdag i øjeblikket her i bjergene i Guatemala. Her er der ikke særlig mange ting, man skal spekulere på og tage stilling til, mht hvilken make up man skal vælge, hvilke øreringe man skal have på, hvilken taske man skal benytte i dag? Kjole, højhælede sko, fin jakke, accessories, eller hvilket TV-program man dog skal vælge og måske endda optage fordi man kan jo ikke se begge programmer samtidigt? osv… nope.. der er intet af sådan noget her. Her er jeg nød til at tænke og være lidt mere praktisk. Gode solide sko pga terrænet. Varmt og bevægeligt tøj samt opsat hår, når jeg skal arbejde, så det ikke blæser rundt og er i vejen midt i happy hour, øl og cocktails.

Stedet giver til gengæld anledning til at fokusere på andre ting, som man måske kan have for travlt til i en ‘almindelig dansk hverdag’. Her er der plads og tid til fordybelse på mange områder. Der er mulighed for at være i og med sig selv. Og man eksisterer og lever i nuet. Der er ikke noget som er så vigtigt her, så jeg ikke bare kan gøre det senere eller en anden dag. Har jeg lyst til at læse, så er det læsning der får opmærksomheden. Er det tid til at kigge på udsigten og vulkanerne, så er det dét jeg gør. Har jeg lyst til at få blodet cirkuleret lidt rundt i kroppen, så tager jeg mig fx en gåtur op af bjerget og hen til El Hato landsby og ned til Antigua by. Det er en gåtur på næsten 2 timer og ned til Antigua centrum er der ca 8 km.

Der er også plads og tid til yoga, meditering, tegne, male, skrive og andre kreative ting. De gæster, som indlogerer sig på Earth Lodge er oftes par, men der kommer også mange solorejsende og som har brug for at trække stikket ud og bare koble af.

I weekenderne er der rigtig mange lokale, som besøger restauranten og søm ønsker at indtage deres morgenmad eller frokost med hele familien og tilbringer dagen og får slappet af i disse frodige omgivelser.

Som minimum er det derfor et must at man kan tale engelsk og spansk som ansat, for der skal besvares telefonopkald, mails, kommunikeres med køkkenpersonalet, der skal ekspederes samt kasseapparatet skal håndteres, hvor det hele foregår på spansk, engelsk og ind i mellem ‘spanglish’.

Og selvom jeg kan spansk (fra Spanien), så er der mange udtryk, som er anderledes og der er flere ting som siges på en helt anden måde end hvad jeg er vant til. Det gør også at jeg er ekstra koncentreret, når jeg skal besvare telefonen og jeg har skullet lære nogle helt nye mad- og drikkevarer at kende, som ikke findes i Spanien og som jeg ikke kendte i forvejen.

Læs mere om de spanske forskelligheder i et af de kommende blogindlæg. 

 

.

Skriv et svar